Saturday, 26 March 2011

mY Life b4 beCOme a blogger....

Assalamualaikum & salam perkenalan.........

Actually,,sy ni mmg x b'minat lngsung nak wat blog sy sndiri....tapi lepas je baca blog  kawan2,,tiba2 hati saya terdetik nak try wat blog sy sndiri(jeles ngan membe pun de kot)...hehehehe.......maybe dgn de nye blog ni sy dpt share smthing yg bleh bg benefit for anyone je yg sudi nak membaca coretan kisah hidup sy yg x berapa nak best ni...(low profile la plak).....=)

tuk coretan yg pertama ni,,sy nak share betapa concentrate nye sy nak wat blog ni....m'alahkan bile mse sy stdy,,,stdy pun sy x sefokus ni....hahahha......bkn pe,,owg 1st time jd blogger la kata kn,,excited lbih ckit la...
klu bleh nak wat mcm2 kat blog ni...tp 2 la x bape nak de idea n mse yg de pun limited cuz bnyk sngt bnd yg nak d'wat.....huhuhu......

Sbnrnye sy de story yg nak d'kongsi ngan sahabat2 semua,,,agak2 nye psl pe ye????hmmmm,,,,,,,,let me think first,,bkn pe sbb bnyk sngt cite yg sy nak share sbnrnye tapi x tau nak cite yg ne 1 dlu....hehehhehe..=p

Ok,,i've got some idea...sy nak cerita psl kehidupan remaja sy yg sngt2 b'onak & b'liku....(wah!!!awal2 ayat da tragis kn)....Alam persekolahan adalah 1 life stage yg smua owg akan lalui x t'kecuali diri sy sndiri..

ALHAMDULILLAH,,,sy b'peluang b'sekolah agama sjk sek.rendah smpi la sek.menengah yg mne x smua owg de peluang mcm 2...tapi pengalamn mse berada d'bangku sekolah adalah perkara yg sy akan ingat smpi bile2...nak tau kenapa???sbb mse skolah menengah dlu sy ni bleh d'kategorikn sbg 'naughty' student gak la..hehhehe....(^_^)
Sy sekolah asrama dr ting.1 smpi ting.5 kat s'buah sekolah menengah agama di shah alam..smua owg tau klu da nama nye sekolah agama,,sure2 la kne pki tudung labuh kn...so,,,nak x nak kne la ikut rule tu even sy bkn jenis owg yg b'tudung labuh mcm 2 sbnrnye...dan mcm2 lg rule yg kne sy ikut as pelajar sekolah agama... for example,,kne solat jemaah setiap waktu,,kne g prep la,,,kne msuk usrah n dngr tazkirah tiap2 hari,,dan mcm2 lg benda2 baik yg biasanye smua rse ssh nak buat..sme la ngan sy yg mse 2 ngah bru nak enjoy sbb da jd remaja la kata kn,,so sy rse sy wat bnd2 tu smua sbb t'paksa dan bkn ikhlas semata-mata krn ALLAH...(Jgn ikut ye kawan2)...
So,,nak dijadikn cite mcm2 la sy prnh kne denda sbb kenakalan sy mse 2....mmg tahap dahsyat la nye denda...hehehhe....sy prnh kne denda pakai telekung 1 hari mse g sekolah....hmmmm.....malu xpayah ckp la,,mmg x tau nak nyorok muke katne mse 2,,,smua tu gara2 ngelat solat subuh jemaah...hehehhe.....kowg mst x prnh kne denda mcm 2 kn....hahhaha...dat's y la sy ckp sy ni mmg nakal mse zaman sekolah dlu....ikutkn bnyk lg denda yg sy kne n sy nak share ngan kowg smua tp mcm x larat je nak type bnyk2...so,,sy cite yg pling dahsyat yg sy prnh kne je la...
but,,,dat school time memories always i keep in my mind sbb ble da msuk alam U ni baru lah sy realise b'tapa rugi nye sy x amalkan btol2 smua ilmu yg sy dpt mse skolah menengah dlu...sy ckp mcm ni cuz,,,de next part about my life as mahasiswi plak yg akan sy coretkn tuk next day on my journey....STAY TUNED......(^_^)


p/s: sy ceritakn kisah ini bkn s'mata2 tuk cite kosong,,segala yg baik itu dtg dr ALLAH dan segala yg buruk itu dtg dr kelemahan diri sy sndiri..WAALLAHUA'LAM....

No comments:

Post a Comment